dijous, 28 d’abril de 2016

Un cop més no ens perdem l'Orientolot

Com cada any per aquestes dates hem estat presents en la dinamització de l'Orientolot pels gairebé 500 alumnes de 1r d'ESO provinents dels diferents centres d'Olot (Garrotxa, Bosc de la Coma, Montsacopa, Petit Plançó, Cor de Maria, Escola Pia) i Besalú (Salvador Vilarrassa). Aquest curs la novetat era la possibilitat de realitzar el recorregut corrents, i 15 grups d'entre 9 i 12 alumnes van completar aquesta opció amb èxit essent valorada molt positivament pels participants.

Aquesta proposta a part de donar a conèixer un esport com les Curses d'Orientació permet desenvolupar aspectes com treballar en equip (presa ràpida de decisions, consens), interpretar mapes, afavorir les relacions interpersonals o impulsar una actitud favorable envers l'esport com a fi en ell mateix, pel simple plaer de practicar-lo.

Aquesta activitat es realitza gràcies a la preparació de la cursa d'orientació per part dels Aligots, a l'IME (Institut Municipal d'Educació i Joventut), al Consell Esportiu de la Garrotxa, a l'Àrea d'Esports de l'Ajuntament d'Olot, a la implicació del professorat d'Educació Física dels centres citats anteriorment i a la participació de tot el jove alumnat dels diferents centres.