dijous, 23 d’abril de 2015

I un any més: “... Som el RODAJOC!!!“

El passat divendres 10 d’abril, es va celebrar el RODAJOC 2015 a l’esplanada de l’antiga estació .
Aquesta activitat organitzada conjuntament per: l’IME, el Patronat Municipal d’Esports i l’Escola Pia, està molt consolidada a Olot des de fa uns quants anys. Va dirigida als alumnes de 3r de Primària, i enguany va comptar amb la participació de més de 500 alumnes de totes les escoles de la comarca, i de més de 70 monitors de la FP de la nostra escola.
Des de l’escola hi participem d’una manera molt activa, en tot el que son les tasques de muntatge, organització  i monitoratge.
És una activitat que ens serveix per posar en joc les competències que hem estat treballant durant el curs i molt especialment des del crèdit de Jocs.
Acollim els nens i nenes, i intentem que s’ho passin bé. Parlem, riem i ens interessem per ells. Els expliquem i fem jocs divertits. En definitiva, amb el joc com a fil conductor, nens i monitors compartim una molt bona estona per créixer, jugar, ballar i divertir-nos junts, ....
Una activitat com aquesta, exigeix als nostres alumnes dels Cicles de Grau Superior i Mitjà un seguit d’habilitats: ser dinàmics i empàtics en la relació amb els nens, ser molt responsables en la tasca educativa que porten a terme, prendre decisions i tenir iniciativa per resoldre els problemes que puguin sorgir durant l’activitat, treballar en equip per tal de que la organització del RODAJOC funcioni adequadament, ..., En definitiva necessiten posar en joc una gran quantitat dels valors i de les competències treballades, des dels diferents àmbits, durant la seva formació a l’escola.
L’activitat del RODAJOC, és per a nosaltres professors i alumnes del Cicle Formatiu, una experiència que un any més valorem com a molt positiva.
I ja estem a punt i il·lusionats per tornar-hi el 2016!!!

Jordi Sagristà