dilluns, 26 de maig de 2014

Presentacions de crèdit de síntesi 2014

El passat 19 de maig els alumnes de 2n de Grau Superior van realitzar les seves presentacions orals dels treballs de síntesi que han estat elaborant durant el curs. Enguany disposaven de tres opcions inicials: simular la creació d’una empresa d’activitats físiques i esportives, elaborar un treball de recerca  o crear un esdeveniment esportiu. Les dues opcions finals, recerca i esdeveniment, han permès als alumnes ajustar les temàtiques dels treballs a les seves inquietuds o necessitats acadèmiques comportant, d’aquesta manera, que la seva motivació i la qualitat del treball augmentés exponencialment respecte d’anys anteriors.

El primer pas en la recerca en l’àmbit de l’activitat física i l’esport des de l’Escola Pia d’Olot és petit però suficient per prendre confiança i pensar que, amb temps i paciència, poden sorgir estudis de camp o recerques prou decents. En aquest sentit, per fer-nos una idea, aquest curs hem investigat sobre qüestions tant interessants com: els jocs cooperatius amb nens amb síndrome de Down com a eina per millorar la seva socialització, la dieta mediterrània i l’activitat física com a procediment per a la pèrdua de pes, les emocions i la recuperació de les lesions esportives o els efectes del calçat minimalista en corredors de llarga distància entre moltes altres recerques igualment interessants.

Per l’altre cantó ha suposat també una experiència molt gratificant facilitar als alumnes la possibilitat de crear un esdeveniment esportiu real. Una cursa de St. Silvestre a La Bisbal, un torneig de futbol sala a Calonge o la mítica primera cursa d’obstacles Volcans de Ferro celebrada a Olot, han estat els esdeveniments més destacats i que han aplegat més participants. Tots ells han suposat una magnífica oportunitat d’aprenentatge significatiu pels alumnes que els han organitzat i dinamitzat.

Des de l’equip de professors dels cicles valorem molt l’esforç dels alumnes per portar a terme cadascuna de les seves propostes. Esperem que en els propers anys en puguin sorgir de tant bones i interessants com les d’enguany.


Ferran Roca