dimecres, 12 de febrer de 2014

Visita a la UVic

El passat dijous 6 de febrer els alumnes de 1r i 2n del Grau Superior d’Activitats Físiques i Esportives van visitar la Universitat de Vic per poder assistir a diferents xerrades orientatives i tallers durant tot el matí.

Els alumnes de primer van començar amb un taller teoricopràctic on es tractava l’esport en la relació a la discapacitat. El taller, anomenat “Convertir la discapacitat amb capacitat” va permetre als alumnes relacionar els continguts teòrics treballats des del crèdit d’Activitats físiques per a persones amb discapacitat amb els continguts més procedimentals que els van presentar, com per exemple els trasllats amb persones amb mobilitat reduïda.
 
Després del taller els alumnes van poder gaudir d’una visita guiada a la Universitat veient diferents espais: biblioteca, sala d’ordinadors, sala polivalent, ... alhora que van aprofitar per interactuar amb algun dels alumnes universitaris.

Per la seva part els alumnes de segon van iniciar el matí amb una xerrada informativa del grau de CAFE dirigida per l’Ernest Baiget, professor de Teoria de l’entrenament a 3r de CAFE a la UVic, entre d’altres, acompanyat per un alumne de 2n de CAFE, provinent de cicles formatius, que va poder donar a conèixer la seva experiència. La xerrada va servir als alumnes per poder preguntar tots els dubtes referents al Grau.

Durant la segona part del matí els alumnes van poder assistir a un taller teoricopràctic  de “Fisioteràpia i Esport” on , a part d’aprofundir en els continguts i en l’estructura dels estudis de Fisioteràpia van poder realitzar alguna pràctica bàsica. D’aquest taller us en deixem alguna imatge.

Cal dir, per acabar, que als professors que vam acompanyar als alumnes de 1r i de 2n ens va fer moltíssima il·lusió poder-nos trobar amb antics alumnes dels cicles formatius que estan realitzant actualment els seus estudis a la UVic. Poder-los veure a funcionar durant el seu dia a dia, que et diguin que han de córrer perquè comença la classe de Biomecànica o que et diguin que no ens veurem perquè estaran fent classe d’algun crèdit és, més que mai, un projecte fet realitat. Des d’aquest blog ens agradaria enviar-los una abraçada molt gran i donar-los tot l’ànim del món per assolir les seves noves fites acadèmiques i personals.  

Ferran Roca