dimecres, 20 de novembre de 2013

Els límits del cos. Marc Pinsach, Núria Picas i Silvia Vidal

El passat dimarts dia 12 de novembre en Moises Criballés i en Pol Trafí ens van desplaçar fins a la Universitat de Vic per assistir a la presentació del Festival de Cinema de Muntanya de Torelló. Durant tot el matí es projectaven algunes de les pel·lícules del festival i s’intercalaven amb xarrades sobre la muntanya i els esports que s’hi practiquen.

Aquí es on entraven en joc els esportistes d’elit següents: Marc Pinsach, Núria Picas i Silvia Vidal. Segurament per nom no els coneixereu, ja que practiquen uns esports molt minoritaris, però són autèntics cracks.

Marc Pinsach és un atleta de Cassà de la Selva, membre de la selecció absoluta Catalana i Espanyola d’esquí de muntanya, amb notables resultats a proves de renom mundial de la modalitat, últimament també practica Trail running.

Núria Picas, bombera de professió i resident a Berga és l’actual campiona del món d’Ultratrails i subcampiona mundial de Skymarathon, ha guanyat la Cavalls del Vent i ha sigut segona a la UTB (ultra trail del Mont Blanc, 160km).

Silvia Vidal des de ben petita va practicar atletisme, però no va ser fins als 24 anys que va decidir penjar les bambes i començar a escalar, actualment participa en expedicions en solitari pels llocs més remots del món escalant grans parets. Ha arribat a passar 32 dies penjada d’una paret.

La xerrada va ser molt productiva i divertida. Estava organitzada a manera de taula rodona, fet que ens permetia intercanviar idees i preguntes amb els protagonistes. Vam aprofitar aquest fet per fer preguntes als esportistes referents als treballs que estem realitzant de crèdit de síntesi: un treball referent a l’escalda (Moises), per tant vam poder eixugar alguns dubtes amb la Silvia, i un treball sobre el calçat minimalista en el Trail Running (Pol), en aquest cas la pregunta va anar dirigida  a la Núria tot hi que en Marc va aprofira per intervenir i dir-hi la seva.

Com a frase de la xerrada ens vam quedar amb una que va realitzar Marc Pinsach quan l’hi van preguntar pels objectius aconseguits; El que et fa viure i caminar és aquell objectiu. Un cop l’has aconseguit et sents el “puto amo”.

Moises Criballés i Pol Trafí


                              Marc Pinsach, Silvia Vidal i Núria Picas