dilluns, 4 de març de 2013

Pràctica amb cadira de rodes a GS i a GM


Des del crèdit d’Activitats físiques per a persones amb discapacitat el segon trimestre vam treballar les amputacions, les malformacions d’esquena, la paràlisis cerebral i la pràctica esportiva adaptada. Els alumnes de Grau Superior vam fer una pràctica de tres horetes on tots havíem de viure en un moment donat de la pràctica el que és anar amb cadira de rodes i les diferents adaptacions de l’esport per discapacitats: vam practicar vòlei i bàsquet adaptat, ens vam desplaçar fins a l’estadi d’atletisme amb les cadires, vam practicar algunes modalitats atlètiques i jocs adaptats... Ens va agradar molt, ja que una cosa és saber la teòrica i l’altra és viure per tu mateix el que es sent i les dificultats que es poden trobar les persones amb discapacitat.

Per un altre cantó els alumnes de Grau Mig van ajustar la pràctica amb cadira de rodes als continguts propis del cicle: l’activitat física a la natura. Per fer-ho es van desplaçar fins al Triai i van poder comprovar les dificultats específiques de desplaçar-se amb cadira de rodes per un entorn natural.

Les dues pràctiques ens han ajudat a entendre millor els continguts del crèdit alhora que a desenvolupar la nostra capacitat d’empatia.

Carla Valero, Ferran Roca i Roger Vidal