diumenge, 28 d’octubre de 2012

Primera sortida de Seguretat i Supervivència


El passat dilluns 22 d'octubre els alumnes de Grau Mig van fer la primera sortida del crèdit de Seguretat i Supervivència en muntanya. L'objectiu era prendre consciència de les accions preventives que s'han de fer abans, durant i després d'una sortida per minimitzar al màxim els riscos en activitats d'alta muntanya.
Al arribar a Camprodon, el Marc Navarro, responsable de l'empresa Bastiments (amb qui realitzem diferents sortides durant cada curs), a més a més de presentar-se i fer una xerrrada informativa, ens va avisar de que hi havia canvi de plans: la meteorologia al Costabona no garantia realitzar la ruta amb seguretat i la millor opció era una proposta alternativa que passava per St.Antoni i el Remei. Tots tenien ganes de fer aquella muntanya de gairebé 2500 m. de la qual havien buscat informació, des de la qual es veien unes vistes increïbles (golf de Roses, Canigó,...) i era una opció diferent a les que feien des del crèdit de conducció de grups a peu; però no podria ser aquell dia. Vam sortir caminant des de la casa de colònies de la Torre del Coll, la mateixa que ens ha acollit durant molts anys durant la setmana del crèdit de síntesi, amb la mirada posada en aquells núvols que tapaven el cim del Costabona. 


Durant el camí vam descobrir els "caçadors de bolets" del grup, els que tenen habilitats periodístiques, els amants de la natura, i inclús la vessant còmica del monitor Toni (monitor de Bastiments que feia el guiatge). A Sant Antoni vam dinar envoltats de natura, i quan encara teníem les postres a la boca, va  començar a ploure. Ens vam equipar i vam començar a baixar amb precaució (les roques estaven mullades i relliscaven) per poder acabar la ruta amb èxit. La pluja no va durar tota la tornada (que a molts se'ls hi va fer llarga), al arribar al Remei el sol ja brillava i vam poder fer una parada per beure aigua, asseure'ns per disfrutar de l'entorn i fer la foto de grup. Quan vam arribar al  punt de partida, ja ens esperava l'autobús per tornar a Olot a l'hora prevista. En resum es podria dir que va ser una sortida amb èxit (sense cap accident), amb molt bon ambient i predisposició en tot moment per part del grup però que no va ser suficient per treure el cuc de pujar el Costabona. Queda pendent...

Aquell mateix dia també s'estrenava la nova equipació de l'escola! Els pantalons van aguantar la pluja, el fred i es van emportar de record el fang de la terra trepitjada; i la motxilla, ens va donar l'esmorzar, el dinar, l'aigua, la roba d'abric i l'impermeable per poder fer la ruta correctament. Per tant, es podria dir que va passar el test sorpresa de qualitat. Quan serà el següent?